04.08.2023

 

Ти як? - Всеукраїнська програма ментального здоров'я для підтримки під час війни
 

Корисні матеріали:
 
Аптечка швидкої психологічної допомоги
        - прості вправи для заспокоєння та поради для стійкості
        - корисна всім, хто рідко чи часто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, паніку, злість, сум.
 

 

Важливі номери телефонів в Україні
 
Лінія Національної психологічної асоціації -
       
0 800 100 102 (10:00-20:00 щодня, дзвінки безкоштовні)
 
Лінія кризової допомоги та підтримки Українського ветеранського фонду при Мінветеранів
       
0 800 33 20 29 (цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 
Лінія міжнародної гуманітарної організації «Людина в біді»
       
0 800 210 160 (цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 
Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації ГО «Ла Страда-Україна»
       
0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або
       
116 123 (з мобільного)(цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 
Урядова «гаряча лінія»
       
1545 (цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 
Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та домашньому насиллю
       
1547 (цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 
Лінія запобігання самогубствам Lifeline Ukraine
       
7333 (цілодобово)
 
Лінія емоційної підтримки МОМ
       
0 800 211 444 (з 10:00 до 20:00 щодня, дзвінки безкоштовні)
 
Громадська організація "Громадський рух "Жіноча Сила України" (групи підтримки для дружин та матерів військовослужбовців)
       
0 800 332 720
 
Національна гаряча лінія для дітей та молоді ГО «Ла Страда-Україна»
       
0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або
       
116111 (з мобільного) (цілодобово, дзвінки безкоштовні)
 

Доєднуйтесь до сторінок програми у соціальних мережах:
       
Telegram
       
Twitter

        Facebook
       
YouTube
       
Instagram
       
TikTok
 

 

 

11.02.2022

 
За січень 2022 року для лікарів та медичних сестер комунального підприємстві « Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022р. №2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я»  було нараховано та виплачено заробітну плату

-  на рівні не менше 20 тис. грн лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам із вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

-  на рівні не менше 13,5 тис. грн для посад молодших спеціалістів із медичною освітою (фахових молодших бакалаврів), фахівцям із початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти і магістрам із медсестринства.

 

 

30.12.2021

УВАГА!!!!

 

    З метою забезпечення порядку та організації надання медичної допомоги дитячому населенню Полтавської міської територіальної громади у Новорічні та Різдвяні свята адміністрація КП "ДМКЛ ПМР" повідомляє наступне:
 
    - приймальне відділення та травматологічний пункт
працюють цілодобово;
    - дитячі поліклінічні відділення №1,2,3
      1-3 січня та 7-9 січня 2022 року
не працюють
      4-6 січня 2022 року
працюють по графіку робочого дня.
 

Бажаємо всім здоров'я!

2021 р., листопад
 

Місяць цифрової грамотності
Поради щодо використання цифрових сервісів і рішень

 

    Адміністрація КП "Дитяча міська клінічна лікарня" щиро вітає усіх полтавчан та гостей міста з Днем Державного Прапора, а також  з 30 річницею прийняття Акту проголошення незалежності України.
 
    Саме цим документом український народ вперше заявив світу про свій намір будувати сильну і незалежну державу. Саме цей документ став втіленням споконвічної мрії нащадків Мазепи і Шевченка бути господарями на своїй прекрасній землі, законодавчо закріпив вікові прагнення народу до національного відродження, економічної самостійності, духовної свободи, збереження самобутньої української культури.
 
    Тож нехай це свято буде могутнім стимулом для натхненої, щоденної праці заради злагоди нашого народу, реалізації його потенціалу, а ваші добрі справи
примножать славу рідного міста та України!

25.05.2021
 

Увага!  Якщо у вас є питання, пропозиції чи зауваження до роботи КП «Дитяча міська клінічна лікарня", звертайтесь за новим номером телефону 066-959-94-21

 

 

18.05.2021

У відділенні інтенсивної терапії КП «ДМКЛ ПМР»
борються за здоров’я хлопчика після ДТП.

 

15.05.2021 року о 17.20 до приймального відділення КП «ДМКЛ ПМР» бригадою «ЦЕМ МКД» доставлена дитина  2008р.н.,  котрий отримав численні травми внаслідок ДТП.

 

При поступленні стан розцінено як вкрай тяжкий.  Черговими лікарями дитячими хірургами та дитячими анестезіологами розпочата інтесивна терапія. Невідкладно були залучені до діагностичних та лікувальних заходів лікарі УЗД, отоларингологи, окулісти, нейрохірург, пластичний хірург, щелепно-лицьовий хірург, ортопед-травматолог.

 

Невідкладна хірургічна допомога тривала з 19.30 години 15.05.21р. до 02.30 години 16.05.21р.  За цей час мультідисциплінарною бригадою лікарів проведено вісім втручань: крікоконікотомія, трахеотомія, видалення уламків лобної кістки, екстракція одламаних зубів із альвеолярними відростками щелепи, пластики правої щоки, верхньої губи із зовнішніми носовими ходами, верхньої повіки зліва, закрита репозиція уламків правого передпліччя.

 

В наданні допомоги в перші години після поступлення були задіяні дитячі анестезіологи Мяло А.А., Кравченко Б.Ю., завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Литовченко Д.М., дитячі хірурги Шаткун А.В., Буцький В.С., дитячі отоларингологи завідуючий відділенням Балинський В.О. та доцент кафедри отоларингології ПДМУ Сонник Н.Б., дитячий нейрохірург Аніщенко С.С., дитячий окуліст Овчар Н.В., доцент кафедри дитячої хірургічної стоматології ПДМУ Доленко О.Б., пластичний хірург Фомін В.Г., дитячий ортопед-травматолог Литовченко С.О., врач УЗД Рижова О.О.

 

Станом на 18.05.2021 р.стан дитини стабілізовано.

 

14.05.2021

Вітаємо з Міжнародним днем медичної сестри!

 

Шановні медичні сестри!
 

У цей день  адміністрація КП «Дитяча міська клінічна лікарня» рада  привітати Вас з професійним святом  - Міжнародним днем медичної сестри,  і сердечно подякувати за важливу і гідну працю!

 

Вибравши одну з найгуманніших і найблагородніших професій, Ви кожен день поспішаєте на допомогу та нелегкою повсякденною працею охороняєте найбільші цінності – життя і здоров'я людини. Щодня ви проявляєте безмежне терпіння, співчуття, стійкість і душевну щедрість.

 

Щиро вдячні за ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я! Ваші талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення.

 

У цей святковий день бажаємо Вам мирного неба над головою, родинного затишку, міцного здоров’я і безмежного щастя, спокою в такій нелегкій праці, терпіння до вимогливих пацієнтів, уважного і відповідального ставлення до своєї справи.

18.02.2021

 

В КП «ДМКЛ ПМР» проведено навчання-тренінг з представниками підрозділу ДПРЧ № 3 1-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Полтавській області ...

30.06.2020
 

Адміністрація Комунального підприємства «Дитяча міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» надає інформацію стосовно проведення планової госпіталізації дітей під час карантинних заходів з приводу епідемії COVID-19...