ВІДІЛЕННЯ "ПЕДІАТРІЯ №1"
 
 

 

ЛІКАРІ ВІДДІЛЕННЯ

 

КАТЕГОРІЯ

 

 

  Ананевич Олена Іванівна 

      лікар-педіатр

вища

  Андрущенко Ірина Іванівна

      лікар-педіатр

вища

  Білан Олена Василівна

      лікар-педіатр 

вища

 

 

Безсмертна

Ольга Анатоліївна

сестра медична cтарша

Ананевич
Олена Іванівна

завідувач відділення

0532) 68-86-43

 
Відділення «Педіатрія №1» розраховано на 40 ліжок та має боксований тип розміщення хворих.
У зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19,  з  березня 2020 року на базі відділення розгорнуті інфекційно-діагностичні ліжка для надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією та постковідними станами.
 

 
Відділення надає медичну допомогу дитячому населенню від народження до 18 років  Полтавської територіальної громади та Полтавської області, внутрішньо переміщеним особам різних областей України за Програмою медичних гарантій з дотриманням всіх вимог до специфікації та оснащення.

 

У відділенні забезпечена спроможність швидкого реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі інфекційного характеру.

 

У складі відділення працюють високопрофесійні фахівці: кожен з лікарів має вищу кваліфікаційну категорію за фахом «Педіатрія».

 

Пріоритетними напрямками лікувально-діагностичної допомоги дітям у відділенні є хвороби органів дихання, соматична патологія, різні коморбідні стани, які потребують стаціонарного лікування та можливості ізоляції в мельцеровському боксі.

 

Проводиться обстеження дітей з метою виключення вродженої та спадкової патології, порушення обміну речовин, в тому числі лікування метаболічного та циклічного ацетонемічного синдрому, патологічних станів імунокомпетентної системи.

 

Відділення тісно співпрацює з кафедрою педіатрії №1 із неонатологією ПДМУ та є клінічною базою для лікарів-інтернів.

 

Лікарі разом з працівниками кафедри беруть активну участь у наукових дослідженнях, науково-практичних конференціях та втілюють у життя сучасні методи обстеження та лікування.

 

Основним завданням командної роботи медичного персоналу відділення «Педіатрія №1» є надання кваліфікованої медичної допомоги з дотриманням стандартів якості лікувально-діагностичного процесу та здоров’я дітей.