ОНКОГЕМАТОЛОГІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ

 

 
 
(0532) 68-74-76

завідувач відділення

 

 
 

 

 

Шевченко Світлана
Михайлівна

завідувач відділення

Відділення онко-гематології   проводить лікування дітей хворих на онко-гематологічну та онкологічну патологію з 1990 року. З 1993 року відділення переведено до складу дитячої міської клінічної лікарні, виконує функцію обласного відділення. Відсоток сільських мешканців , пролікованих у відділенні складає близько 70.

 

Відділення онко-гематології розраховано на 30 ліжок: 25 гематологічних, 5 онкологічні.
Створені умови для тривалого перебування хворих дітей, окремо виділено блок хіміотерапії, інші палати у відділенні розраховані на  2 хворих, обладнано ігрову кімнату.

 
 

Шевченко Світлана Михайлівна

лікар-гематолог

вища

Артьомова Наталія Сергіївна

кандидат медичних наук

лікар-спеціаліст

Скалянська Ольга Миколаївна

лікар-онколог

вища

Литвиненко Ніна Іванівна

лікар-гематолог 

лікар-спеціаліст

З 1995 року працює  педагог-психолог,
який допомагає дітям адаптуватись до
важкого довготривалого лікування.

вища

 

Пархоменко Марина Григорівна
вища категорія

Працює 12 медичних сестер

Лікарі відділення пройшли підготовку в клініках Германії. Колектив  дитячої онкогематології - це колектив однодумців, в планах якого подальше удосконалення методик лікування онкологічних захворювань, невпинна праця над особистою кваліфікацією з єдиною метою дати дітям, приреченим на смерть, друге  повноцінне життя. Багато уваги приділяється госпітальній адаптації дітей.

В онкогематологічному відділенні  досягнуто 5-річне безрецидивне виживання хворих на гостру лімфобластну лейкомію до 69,5 % та близько 90% при лімфогранулематозі, відділення входить до складу Кооперативної групи України по лікуванню дітей з лейкеміями, що дозволяє лікарям проводити діагностику за допомогою імунофенотипування кісткового мозку та сучасну протокольну хімію терапію.

У відділенні проводяться  сучасні протоколи  лікування:
       лімфобласних  лейкемій( протокол ALLIC- 2009 року), лімфоми  Ходжкіна  (лімфогранулематоз) - наказ №364  від 20.07.2005 року
       неходжкінських лімфомі лімфоми - (протокол НХЛ-ДГЛУ-95), гістіоцитозу - наказ №364 від 20.07.2005 року, пухлини нирки, м’якотканинних пухлин, пухлин центральної нервової тканини, пухлини печінки, остеосарком – наказ №649  від 28.08.2009 року.